ARK JOURNAL VOL. 4

136.80 kn

Svaka od nordijskih rezidencija u ovom izdanju osim karakteristika same gradnje predstavit će i spoj funkcionalnosti sa čežnjom za približavanjem prirodi.

Imate pitanja vezano za brendiranje, količine, cijene? Pošaljite upit!

Okvirni rok isporuke: 7-15 radnih dana nakon uplate

  

4 različite naslovnice

U 4. izdanju, uz svjedočenje snažnim promjenama Svijeta u kojem današnji čovjek živi, Ark Journal koristi ovu priliku za introspektivni pristup u promatranju doma kao refleksije životnih strasti ljudi koji u njemu žive. Proteklih mjeseci važnost doma dobila je neku novu dimenziju i ulogu u životima ljudi: od utočišta, sigurnog mjesta, do mjesta koje je rezervirano za intimna druženja sa obitelji i prijateljima.
Za nordijskog trgovca modernim namještajem i dizajnera Runea Bruuna Johansena njegov je stan u Kopenhagenu asketski prostor u koji se savršeno uklapaju njegovi dizajnerski uradci.
Dizajner Michael Anastassiades koji živi i radi u Londonu, podijelio je sa Ark Journalom svoj doživljaj danskog dizajna iz međunarodne perspektive.
Svaka od nordijskih rezidencija predstavljenih u ovom izdanju osim karakteristika same gradnje predstavit će i spoj funkcionalnosti sa čežnjom za približavanjem prirodi.
Također, ovo izdanje vodi čitatelje i na intimno putovanje obiteljskom kućom osnivača Magniberga – Bengta Thorneforsa i Nine Norgren kroz ekskluzivni fotoesej Mikaela Olssona.
Ark Journal posjetio je i savršenu malu kuću na obali oceana sjeverno od Kopenhagena koju je krajem 1950-ih dizajnirao i izgradio Halldor Gunnløgsson. Kombinirajući utjecaje američkih modernista i japanske estetike s danskom tradicijom građenja, kuća se danas smatra ikonskim djelom 20. stoljeća. Jedina muzejska zgrada izvan Finske koju je dizajnirao Alvar Aalto, Muzej moderne umjetnosti Kunsten Aalborg, pravo je umjetničko djelo zahvaljujući igri svjetlosti koja obilježava njegov dizajn. Muzej Kunsten je Alvar Aalto dizajnirao u suradnji sa svojom suprugom Elisom i Jean-Jacquesom Baruëlom te je isti opremljen namještajem i predmetima posebno dizajniranima za taj prostor.
U ovom izdanju predstavljen je i restoran kojeg je zamislio umjetnik Olafur Eliasson kao živo umjetničko djelo koje svakodnevno iznova nastaje spajanjem umjetnosti, arhitekture i gastronomije.
Također, možete pročitati i intervju s Michaelom Maharamom o tome kako je odlučio opremiti svoj dom kojeg mu je dizajnirao John Pawson u Južnom Tirolu te o njegovoj ljubavi prema danskom dizajnu. Originalnost, ručni rad i demokratičnost u kreaciji temeljni su elementi danskog dizajna, kako danas, tako i kroz povijest. Ovo izdanje donosi dva istraživanja: jedno o novim talentima na kopenhaškoj dizajnerskoj sceni te o dizajnerskom namještaju iz zlatnog doba danske moderne.
također, u dva posebna umetka Ark Journal vol.4 donosi prilog o kolekciji rijetkih danskih stolica kroz povijest te prilog o poetičnom evociranju razdoblja film noira kroz modu tog vremena i metalne retro dodatke.

Tehnički podaci: Meki uvez

Upit o proizvodu: ARK JOURNAL VOL. 4

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)
  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Kategorija:
  Ažuriranje…
  • Nema proizvoda u košarici.